9 January 2011 0 Comments

Uniek zijn in een competitieve markt: taxi’s

Sporadisch neem ik wel eens een taxi, vaak als ik logees op bezoek heb of als ik op onmogelijke tijden op het vliegveld moet zijn. En er is één ding wat al die ritten met elkaar gemeen hebben; ik vraag me af of taxichaffeurs niet eens wat innovatiever moeten zijn. Vrijwel elke chauffeur heeft zoveel leuke anekdotes te vertellen, ze maken zoveel gekke dingen mee, waarom deze content niet delen met de rest van de wereld? Lees; maak toch eens een Twitteraccount aan! Het standaard antwoord van de mannen (ik heb nog nooit een vrouwelijke taxichauffeur gezien?) achter het stuur is; “dat is niet onze core business, niets voor ons”. Euhm, van wie is Twitteren wel core business? Het is toch gewoon een communicatiemiddel. Anyway, ik had de hoop al een beetje opgegeven met deze branche, niet willen veranderen is jammer, maar soms kun je er niets aan doen. Totdat ik deze geweldige recensie op deze geweldige site Recensiekoning.nl (tip!) vond. Er bestaat een Twittertaxi!

De @taxiamsterdam:

Even je mail checken of Angry Birds spelen in de Twittertaxi.

Ik kon mijn oren bijna niet geloven, er is dus wel een taxichauffeur aan de Twitter. Dave Kuipers, taxichauffeur, 24, Amsterdam, is een heuse twitterende taxichauffeur. Hoe vet is dat? En als klap op de vuurpijl heeft hij ook nog een iPad met 3G verbinding op de achterbank en zit hij op Foursquare. Kijk, eindelijk iemand die snapt dat je hier als taxichauffeur je voordeel mee kunt doen, chapeau!

Naast het feit dat hij veel verhalen uit de taxi deelt op Twitter voorziet Twitter bij hem ook als aanwas voor nieuwe klanten. Even een taxi bestellen via DM of een mention naar @taxiamsterdam is natuurlijk ook zo makkelijk. Dit moet ik ook een keer meemaken! Net als allee andere inwoners van Amsterdam de Disco Taxi moeten meemaken.

De Discotaxi

Een ritje in de Discotaxi.

Een taxicauffeur kan cool zijn omdat hij op Twitter zit, maar een rappende taxichauffeur in een discotaxi is ook wel iets wat je mee moet maken. Nietsvermoedend stonden wij te wachten op een taxibusje op het Leidseplein, wel zo makkelijk als je met vijf man bent. Bij binnenkomst bleek onze uitgaansavond nog niet voorbij te zijn. Dit taxibusje was voorzien van karaokesysteem, discoverlichting en als klap op de vuurpijl een rappende taxichauffeur. Liedjes kunnen op aanvraag en je zult zien, je taxiritje was nog nooit zo snel voorbij. Machtig mooi maar helaas zit de discotaxi nog niet op Twitter. Ach, je kunt altijd nog mailen of bellen naar meneer Sonelli.

Maroni Sonelli, discotaxi@europe.com, 0654698187.

Meer taxiconcepten?

Dit zijn mooie manieren om de concurrentie aan te gaan in de taximarkt en het levert mooi bewijs dat je heus niet alleen op prijs hoeft te concurreren. Uniek zijn is belangrijker. Zijn er nog meer leuke taxi’s om uit te proberen in het Amsterdamse?

Gerelateerde berichten:

Lees meer over: ,
           

Leave a Reply