4 February 2010 2 Comments

Twitterprijzen

Prijzen winnen, ik ben er eigenlijk nooit een uitblinker in geweest. Of er nou kleurplaten in moesten worden gekleurd bij de plaatselijke supermarkt of een hippe slogan worden verzonnen voor een groot merk: het mocht niet baten. Ik heb nog nooit wat gewonnen. Het doel voor ogen om gratis reisjes, apparatuur of boeken te winnen had ik al uit mijn hoofd gezet. Maar plots lijkt hier verandering in te komen, vandaag heb ik al een tweede prijs via Twitter gewonnen. En snel blije consument als ik ben vind ik dat erg leuk, maar ook vanuit marketingperspectief vind ik het leuk om merken te volgen op Twitter.

@Scrabblebattle is een heuze Scrabblecompetitie voor mensen die op Twitter en Facebook zitten. Dagelijks kun je woorden knutselen uit door hen opgegeven letters. Hoe waardevoller je woorden, hoe meer punten. De meeste punten per week krijgt een scrabblebord toegestuurd, deze heb ik dan ook mogen ontvangen. Ik maak zelfs nog kans om mee te doen aan de ScrabbleBattle competitie in Antwerpen.

Vandaag was het @CoffeeCompany die mij verraste. Sinds kort zitten ze op Twitter, wie ze voor februari 2010 volgde maakte kans op een koffieproeverij of een strippenkaart gratis koffie. Hartstikke leuk natuurlijk, ze zijn goed bezig online nadat ze ook al voor ophef hebben gezorgd door studenten promotie te laten doen middels sheets voor gratis koffie.

Genoeg toepassingen te bedenken dus, misschien moet @BerlijnBlog ook maar eens prijzen gaan vergeven voor extra volgers ;) .

Gerelateerde berichten:

Lees meer over: ,
           

2 Responses to “Twitterprijzen”

  1. Martijn Couprie 12 February 2010 at 6:47 am #

    Vanuit marketingperspectief kan je zeggen dat zaken (gratis) weggeven echt werkt via Twitter. Bij het bedrijf waar ik werk hebben we laatst met een dergelijke actie in 2 dagen ons totale aantal volgers verdubbeld! Het daadwerkelijke aantal is nog steeds aan de lage kant, voornamelijk omdat onze doelgroep grotendeels niet op twitter zit.

    Het geeft mij goed aan wat de kracht van een dergelijke actie is. Kosten zijn verwaarloosbaar, maar je creert veel free publicity. En als je het als bedrijf het echt goed aanpakt gaan mensen er nog over bloggen ook! ;)

  2. Marjolein 12 February 2010 at 2:29 pm #

    Inderdaad een goede en hippe actie. Over vernieuwende dingen mag best een blogje geschreven worden, ze hebben het goed aangepakt. En mijn gratis koffie strippenkaart ligt inmiddels alweer in de bus :D .

    Ik ga hier zelf ook eens mee testen want wat je zegt, het hoeft helemaal niet duur te zijn!


Leave a Reply