29 January 2008 0 Comments

Allowed to drive on my own

In andere woorden, ik heb mijn rijbewijs gehaald! Vorige week mocht ik dan voor de tweede keer opkomen, rijexamen doen. Ik zit nu mooi in het grijze gebied, want ik had de keuze tussen het nieuwe en het oude rijexamen. Vorige keer moest ik verplicht volgens de oude rijstijl rijden, en nu mocht ik kiezen. Het nieuwe rijden is mogelijk vanaf januari 2008, en vanaf mei 2008 is het nieuwe rijden verplicht tijdens het examen.

Het moet ervoor gaan zorgen dat mensen die net hun rijbewijs halen minder brokken gaan maken. Ik zet hier mijn vraagtekens bij want ik weet niet of dit nieuwe examen nou wel zo geweldig is. Het is wel zo dat je veel zelfstandiger moet rijden, heb je dat vast geoefend voordat je in je eentje de weg op gaat. Het klakkeloos volgen van “hier rechts, hier links, hier rechtdoor” is dus voorbij. Voortaan krijg je een klusteropdracht (dit houdt in dat je een aantal opdrachten krijgt. Voorbeeldeje: “einde van de weg rechts, daarna tweede links, gelijk recht, en twee keer tweede links” dit moet je volgen en daarna de auto stop zetten), en moet je zelfstandig naar een bepaald punt in de stad rijden, het station bijvoorbeeld. Ook bij de speciale verrichtingen is het 1 en ander veranderd, je moet bij een bepaald punt parkeren. Mijn opdracht was “parkeer zo dicht mogelijk bij dat bloemenstalletje om de hoek”.Waar en hoe je dat doet maakt niet uit, mits het veilig gaat natuurlijk. Nu moet natuurlijk nog maar blijken of dit gaat helpen… Ik ben in ieder geval reuze blij met mijn rijbewijs, die ik morgen na 5 dagen eindelijk mag ophalen :) .

Gerelateerde berichten:

           

Leave a Reply