6 January 2012 4 Comments

Waar klikken mijn bezoekers? Weet het met Mouseflow

 • Altijd al willen weten waar bezoekers op je site klikken?
 • Hoe ver ze naar beneden scrollen op een pagina?
 • Hoe er genavigeerd wordt in je menu?

Allemaal dingen die eenvoudig te achterhalen zijn met Mouseflow; speciale mouse tracking software welke zojuist in Nederland is uitgerold. Deze software is, tot op zekere hoogte, gratis en eenvoudig te installeren met een regeltje javascript welke je in de van je website plaatst. Zodra je website is geverifieerd door Mouseflow kan het opnemen beginnen, binnen een paar minuten heb je de eerste mouse tracking opnames al binnen. Smullen!

Wat is Mouseflow?

Wat ze zelf zeggen over de tool:

 • Record your visitors and watch the videos
 • See heatmaps of clicks and scroll behaviour
 • Analyze and optimize your landing pages and other critical pages
 • Increase conversion rates and visitor satisfaction
 • 1 minute installation with one line of javascript

Gratis 100 opnames p/mnd

Met een gratis account heb je de beschikking over 100 opnames per maand. Dit is genoeg om wat filmpjes te bekijken van individuele cases (deze allemaal kijken gaat je toch niet lukken in een mensenleven), maar te weinig om echt interessante conclusies op basis van de statistieken te trekken (heatmaps zijn simpelweg niet genoeg gevuld). Gelukkig heb je voor €10 per maand al de beschikking over 1.000 opnames per maand, een redelijke prijs lijkt me. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de javascript op een enkele pagina te plaatsen (je belangrijkste landingspagina bijvoorbeeld), je krijgt dan betrouwbaardere statistieken te zien voor die enkele pagina als je er toch voor wilt kiezen een gratis account te nemen. Handige informatie om een landingspagina verder mee te optimaliseren.

Het is aan te raden om het aantal opnamen te verspreiden over de dag/week/maand om zo de betrouwbaarheid te verhogen.

500 extra gratis opnames

Eenmalig 500 extra recordings? Gebruik de code MARJOLEIN12 bij het aanmaken van een nieuw account en je hebt in totaal 600 gratis recordings tot je beschikking. Laat je weten wat je ervan vond?

Mouseflow maakt het dus mogelijk om als een soort Big Brother “over de schouder van je bezoekers mee te kijken” zonder dat je ze daarbij in hun nek hoeft te hijgen. Het geeft weer eens goede inzichten in de variatie waarin mensen websites behandelen. Ik scroll zelf altijd graag eerst de hele pagina door om een overzicht te krijgen van de hoeveelheid informatie, dit zie ik bezoekers van mijn @BerlijnBlog (waar ik Mouseflow mee heb getest) amper doen. Daarnaast valt het op dat bezoekers de vervelende e-mail subscription pop-up vaak weg klikken (verwijderen dan maar?), vaak proberen te klikken op foto’s (hmm, kans?), in-text links meer gebruiken dan het menu, en de teksten toch wel aandachtig lijken te lezen.

Al met al, een leuke tool die het op een eenvoudige en zeer visuele manier mogelijk maakt om met je bezoekers mee te kijken. Zeker de moeite waard om even een uurtje van je tijd in te stoppen.

Ook Anneliesje schreef al over Mouseflow: Stalk je websitebezoek met Mouseflow.

Gerelateerde berichten:

Lees meer over: ,
           

4 Responses to “Waar klikken mijn bezoekers? Weet het met Mouseflow”

 1. Patrick Mulder 6 January 2012 at 3:10 pm #

  Hoe zit het met privacy? Moet je dit extra vermelden in je privacy-policy?

 2. Marjolein 6 January 2012 at 3:14 pm #

  Yes! Meer over dat thema hier http://www.mouseflow.nl/privacy-policy/

 3. Steven van Vessum 6 January 2012 at 3:16 pm #

  Cool artikel Marjolein!

 4. Steven van Vessum 6 January 2012 at 3:20 pm #

  @Patrick Mulder zie ook de FAQ sectie: http://www.mouseflow.nl/support/algemene-informatie/hoe-beinvloedt-mouseflow-de-privacy-van-mijn-bezoekers/. Privacy is een belangrijk punt inderdaad.


Leave a Reply