30 July 2010 0 Comments

Hij is er: de iPad

Daar is hij dan, bij mij thuis, met mij in de trein, op het werk. Overal waar ik ga, gaat mijn gloednieuwe iPad ook. Wat een klein wondertje, een mobiel multimediacenter die krachtiger en praktischer is dan een telefoon. Voor het maken van aantekeningen, het lezen van mail/nieuws en het doden van wachttijd met allerhande spelletjes is de iPad ideaal. Een luxeapparaat is het, maar wel handiger dan de televisie en krant bij elkaar.

Voor het optimaal gebruik maken van je iPad raad ik de volgende applicaties aan:

Dropbox

Sowieso al een must have product voor op de computer en smartphone, maar op de iPad naar een hoger niveau getild. Met dropbox heb je altijd en overal je belangrijke, gesynchroniseerde bestanden bij de hand. Bestanden kunnen in de applicatie gelijk worden gewijzigd, de interface van dropbox leent zich daar perfect voor. Naast bestanden kun je dropbox ook gebruiken voor een backup van foto’s, video’s en muziek.

Flipboard

Visueel sterker dan een rssfeed, Twitter of Facebook maar met ongeveer dezelfde functie. Het samenbrengen van nieuws, Flipboard presenteert dit alles in prachtig magazineformaat. Je kunt Facebookaccounts en Twitterfeeds toevoegen. Zelf vind ik het handig om het Twitteraccount van blogs en kranten toe te voegen.

flipboard

iBooks

De bookstore van Apple op de iPad is iBooks. Helaas missen er nog veel Nederlandse boeken en studiemateriaal maar als dit wordt aangevuld is iBooks revolutionair. Naast het kopen van boeken kun je zelf ook epub en pdf bestanden importeren in iBooks. Perfecte leeservaring voor wetenschappelijke artikelen en romannetjes.

ibooks

Allerhande spelletjes

Mijn favorieten op dit moment zijn in deze volgorde:
1 Osmos
2 Harbor Master
3 Plants vs Zombies
4 Flight Control
5 Fruit Ninja

WordPress

Voor de vele bloggers onder ons heeft WordPress al snel een applicatie verzorgd. Handig voor kleine blogjes onderweg als je het typen op de iPad onder de knie hebt, dit laatste vergt wel enige oefening maar is te doen. Drafts worden voor ik zover ik kan zien nog niet gesynchroniseerd wat lastig is. Qua visualisatie vallen er ook wat mogelijkheden weg dus je kunt je allen beperken tot het bloggen zelf en het modereren van comments.

Tweetdeck

Voor de fanatieke Twitteraars zal Flipboard niet praktisch genoeg zijn. En daarom is er gelukkig ook nog Tweetdeck voor de iPad. Geeft geweldige invulling aan het formaat van het scherm met alle functionaliteiten die ook ook op de desktop beschikbaar zijn. Zo kun je eenvoudig je mentions in de gaten houden, lijstjes volgen en profielen bekijken.

Handige Apps van Hollandse bodem

1 NU HD : het laatste nieuws mooi vorm gegeven met scherpe foto’s en video’s
2 M4N app : speciaal voor M4N affiliates, de app bied toegang tot je statistieken
3 Buienradar HD : eerste Nederlandse weer applicatie!

Handige tips & tricks

Meerdere Google Agenda’s synchroniseren met de iPad agenda applicatie.

Sent from my iPad ;) .

Gerelateerde berichten:

Lees meer over: , ,
           

Leave a Reply