24 March 2011 5 Comments

Fanpage als gebruiker instellen op Facebook

Vandaag heb ik een nieuwe functie ontdekt in Facebook, geen idee hoelang het al bestaat maar leuk is het wel. Het is mogelijk om van Facebook gebruik te maken terwijl je met je fanpagina bent ingelogd, in plaats van met je persoonlijke profiel. Dit betekent dat alle functies gelijk blijven, zoals het reageren en het waarderen van artikelen, maar dat je de foto van de naam van de fanpagina te zien krijgt bij de reactie, in plaats van de foto en naam van jouw eigen persoon. Dit is dus een mooie gratis manier om extra exposure te krijgen voor je Facebook fanpagina en zo eventueel meer fans te vergaren. Andere fanpagina’s of personen kunnen geen commentaren verwijderen maar kunnen wel je pagina als spam aanmerken. Wees dus wel voorzichtig met het gebruik van deze optie.

De functie is onlangs geïmplementeerd zonder dat er al te veel over is gemeld. Je kunt de functie vinden op je fanpagina. Rechtsboven krijg je de vraag te zien “Use Facebook as ….”. Wanneer je dit aanklikt ben je direct actief onder de naam van je Facebookpagina. Op de homepage krijg je wederom de bekende “wall” van Facebook te zien maar dan met berichten van andere fanpagina’s die je hebt gewaardeerd.

Natuurlijk kun je op ieder desgewenst moment terugschakelen naar je privé-account (of een ander fanpage account). Dit doe je wederom via de fanpage.

Ik vond dit via Inside Facebook (credits!).

Gerelateerde berichten:

Lees meer over:
           

5 Responses to “Fanpage als gebruiker instellen op Facebook”

 1. Jeroen 2 May 2011 at 4:24 pm #

  Weet jij of het ook mogelijk is om met je privé account, op je eigen fanpage te reageren? Of kun je dan alleen uit naam van je fanpage een comment plaatsen?

 2. Marjolein 2 May 2011 at 9:32 pm #

  Hai Jeroen, voor zover ik weet is dit niet mogelijk. De reden die Facebook hiervoor geeft is “privacy” voor de admin. Toch kan het lastig zijn want ik wil ook wel eens als mezelf reageren op een Facebook fanpage. Je kunt eventueel overwegen om een tweede account aan te maken die niet je admin account is en daarmee reageren, wel moet je dan je comment instellingen op public zetten, maar dit is tegen de richtlijnen van Google. Je kunt eventueel, als je meerdere admins hebt, wel overwegen om gewoon altijd je naam onder een berichtje te zetten. Groetjes Marjolein.

 3. AdviesMies 8 May 2012 at 8:31 pm #

  Marjolein en Jeroen, het is wel mogelijk om vanuit je persoonlijk profiel een bericht op je fanpage te zetten. Rechtsboven staat facebook gebruiken als… je eigen naam of je bedrijfsnaam. Als je als eigen persoon bent ingesteld kan je een reactie liken of een bericht op je pagina posten
  Succes
  AdviesMies

 4. AdviesMies 8 May 2012 at 8:32 pm #

  excuus, dat weten jullie natuurlijk allang. Zie net de datum boven dit document staan 2011!! Sorry.

 5. AdviesMies 8 May 2012 at 8:33 pm #

  Marjolein, misschien kan jij me helpen? mijn zakelijke pagina is sinds de nieuwe timeline omgezet naar een gemeenschapspagina, terwijl ik maar 160 fans heb. Normaliter gebeurt dit als je meer dan 1000 fans hebt. Is er een manier om dit aan te passen. Ik kan niets vinden op FB bij de instellingen?

  Thanks,
  AdviesMies
  Sandra van der Heijden


Leave a Reply