27 December 2010 0 Comments

Comments van Facebook Page doorplaatsen op WordPress blog

Zo zonde, al die content die lezers produceren op een Facebook pagina. Leuk natuurlijk dat lezers reageren op je Facebook Page, daar is hij voor, maar deze content blijft vaak allemaal achter gesloten deuren, de gesloten deuren van Facebook. Zonde omdat hier soms handige tips, scherpe opmerkingen of interessante aanvullingen tussen zitten die ook nuttig zijn voor andere lezers. Bovendien merk ik dat lezers soms eerder geneigd zijn te reageren op Facebook dan op het blog zelf.

Omdat Facebook nogal strict is met het delen van content (met andere woorden; “what happens on Facebook, stays on Facebook”) was het nog een ware zoektocht om een goede oplossing te vinden voor het beter delen van content. Uiteindelijk heb ik een plugin gevonden die alle comments op Facebook kan importeren als comments in WordPress; Facebook CommentsTNG. Deze plugin maakt het mogelijk om de content te delen. Het uiteindelijke doel is (voor mij) om alle informatie uit de cloud op één plek samen te kunnen voegen, en dit is een mooi begin.

Facebook CommentsTNG

Facebook CommentsTNG (developer) is een verlengde van het ten dode opgeschreven Facebook Comments. De plugin importeert comments op Facebook Notes (ondersteunt geen andere RSS services) en plaatst deze door op WordPress. Je kunt de plugin toegang geven tot je Facebook fanpage account door in te loggen met je Facebookinloggegevens en je Page ID (Ga naar je Facebook Page -> klik op  ”edit page” klikt -> je ID verschijnt in de URL achter /?id= en bestaat uit een aantal cijfers).

Vervolgens kun je instellen of je de naam van de persoon wilt tonen (voornaam/achternaam), een link naar het profiel (ja/nee) en of er een Gravatar wordt getoond (default = Facebook logo). Comments kunnen handmatig of automatisch worden geïmporteerd en vervolgens handmatig of automatisch worden goedgekeurd.

Gerelateerde berichten:

Lees meer over: ,
           

Leave a Reply